Lammfärsbullar med kapris

Fantastiska festköttbullar på lammfärs! Smakrika och en bra variant till påsk.

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 500 g lammfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk kapris
  • 1 dl finklippt persilja
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Cirka 30 stycken.

Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt det svälla några minuter.

Finhacka eller riv löken och pressa eller riv vitlöken och blanda med ströbrödet. Rör ner blandningen i färsen, tillsätt ägget och salt och blanda till en jämn smet. Blanda med kapris och persilja mot slutet.

Blöt händerna med kallt vatten och forma till cirka 30 köttbullar.

Stek köttbullarna i smör eller rapsolja i cirka 10 minuter, tills de är genomstekta och har en fin färg. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...